kledingtips voor een fotosessie

Een vraag die natuurlijk veel door ieders hoofd heen gaat zodra ze een fotosessie bij mij boeken:
Wat moet ik aan? Welke kleuren kunnen gecombineerd worden? En wat als we met meerdere familieleden zijn?

Hieronder ga ik wat uitgebreider antwoord geven op deze vraag en ga ik vooral vertellen hoe belangrijk het is om je vooral goed te voelen in de kleding die je draagt, maar ook waarom het belangrijk is om je kleding aan te passen aan het seizoen.

Zodra jullie bij mij een fotosessie boeken ontvang je een werkwijze. Hierin staat precies verteld hoe een fotosessie in zijn werk gaat, wat je kunt verwachten, wat je mee moet nemen, maar ook een aantal kledingtips. Kleding is een belangrijk punt tijdens een fotosessie. Je wilt tenslotte dat je opvalt en dat de foto’s die gemaakt worden helemaal naar jouw zin zijn. Dat je mooie kleding aanhebt die past bij de fotosessie en het seizoen. Een zwierige rok of jurk met teenslippers tijdens een strandsessie in de zomer of een gebreide trui met dikke sjaal en laarzen tijdens een

 otosessie in een winters bos. En hier tussenin zitten nog heel erg veel andere opties. Hier zijn wat tips die helpen bij deze beslissing.

1- Het Seizoen

Ik vraag jullie om rekening met het seizoen te houden qua kleding.  Pastel en lichte tinten in het voorjaar en de zomer. En wat donkere en warme tinten in het najaar. In het voorjaar komt alles tot bloei. Bomen groeien, blaadjes worden  frisgroen. Bloemen bloeien en het gras staat hoog. Als je felle kleuren in je  kleding hebt, steekt dat af met de omgeving. Alles is al zo felgekleurd om  je heen. Als jullie dan ook nog eens felle kleuren kleding aanhebben vallen  jullie niet op in de omgeving en is het “één geheel”.

Trek je lichte kleding aan; Wit, lichtblauw, licht roze of licht groen dan vallen jullie wél op en dat wil je terugzien in de foto’s. Pasteltinten worden veel gedragen in het voorjaar en de zomer en passen  dus prima bij een fotosessie in dit seizoen. Gaan we in de herfst een fotosessie doen, dan zijn pasteltinten veel te  licht van kleur en steekt dat weer af met de warme tinten van het park of  bos. Dan kun je beter richting donkerdere tinten gaan. Het bos is in het  najaar vrij oranje en bruinig. Met groene, grijze of beige tinten past dat weer mooier bij deze omgeving.

2- Geen drukke boel

In mijn werkwijze staat: Geen drukke printjes, want dat leidt te snel af. Maar wat is nu precies druk? Begrijp niet verkeerd dat pintjes best mogen, maar als je met de hele familie bent en iedereen heeft een print op zijn of haar kleding dan is dat gewoon te druk.

Een mooie jurk met een panterprint. Helemaal goed en prachtig als dit in lichte of beige tinten is. Ook een zwarte jurk met een (klein)stipje is helemaal goed. Maar heeft je man daarnaast een rood geruit overhemd aan, dan is het moeilijker te combineren, zullen jullie printjes opvallen en zijn jullie niet 1 geheel.. Probeer dus niet alleen de print, maar ook de kleur op elkaar af te stemmen.
Ook wil ik liever geen merken/labels in kleding zien. Een trui met een Puma of Nike logo erop, een kindershirt met schreeuwende teksten of plaatjes. Ook Disney printjes adviseer ik niet. 

3- Kleuren

Gebruik liever geen contrasterende kleuren in jullie kleding tijdens een  fotosessie. Contrasterende kleuren zijn kleuren die tegenover elkaar staan.
In het onderstaande schema zie je het voorbeeld. Hebben jullie een familiesessie en kiezen jullie met het ene gezin voor blauw, zorg dan dat het andere  gezin in de familie ook in die tinten gaat werken. Kies geen kleur wat er  tegenover staat. Kies dus liever voor blauw/groentinten en niet voor geel  of oranje. Dat staat te ver van elkaar af en wordt het dus niet één geheel.  Daarnaast is dit schema een voorbeeld met de hardste kleuren die er zijn,  maar uiteraard adviseer ik om deze in neutralere tinten te nemen. Je hebt  namelijk knalblauw, of lichtblauw. Je hebt Knaloranje of meer richting  roestbruin. Kijk ook hierbij weer naar het seizoen.

4- Trendy of tijdloos

Elk jaar heeft een andere trend. Als je kijkt naar een aantal jaren geleden werden er veel fotosessie gedaan met een blauwe spijkerbroek en wit shirt of overhemd. Het was vooral erg makkelijk, want iedereen had wel een spijkerbroek en “iets wits”… Maar denk je eens in; Je staat in oktober in het bos. Mooie bruine tinten. Bomen die omgevallen zijn en volgroeid zijn met mos. Een prachtige zon die door de bomen schijnt, en jullie staan daar met het hele gezin of jullie familie met een blauwe spijkerbroek en een witte blouse… Precies, Niet helemaal de juiste combinatie met de locatie. Het kan dan wel makkelijk zijn, maar is dit wat je terug wilt zien in een fotoalbum of als vergroting aan de muur

Kijk vooral naar wat voor jullie past en wat jullie fijn vinden om aan te trekken en kijk daarnaast naar de kleuren van het seizoen. Wat vind ik mooi? Wat past bij mij of bij ons gezin? Hieronder voorbeelden van kleuren die áltijd bij hun eigen seizoen passen.

5- Schoenen en accessoires

Trek tijdens een fotosessie altijd makkelijk zittende schoenen aan. Liever een vlakke schoen dan een pump met hoge hakken. Tijdens een fotosessie geef ik jullie verschillende opdrachten. Maak plezier met jullie kinderen, ren van een berg af of spring hoog in de lucht. Hakken zakken weg als we op een locatie zijn met een zachte ondergrond (zand, gras etc.) Zonde als je geen wedstrijdje rennen kunt doen met je kind omdat je te hoge hakken aan hebt gedaan. Schoenen kunnen ook wat vies worden dus houdt daar rekening mee.

Het gebruik van accessoires is ook zeker goed! Een sjaaltje, een warme muts in de winter, een extra spijkerjasje of ceintuur. Haarspeldjes/bandjes of andere oorbellen. Ook een extra paar schoenen meenemen kan altijd handig zijn. Wisselen met een ander setje kan altijd tussendoor! Geen probleem.

6- Laat het los en geniet!

Als je alle bovenstaande tips hebt doorgenomen weet ik zeker dat jullie er perfect uitzien voor een fotosessie. Geniet vooral van de fotosessie, want  dat straal je dan namelijk ook uit. Kleding is belangrijk om te zorgen dat je 1 bent met de omgeving en het qua plaatje mooi bij elkaar past, maar zodra jij je niet prettig voelt bij een lage schoen en je wilt liever je hakken aan, DOE dat dan vooral. Ik geef alleen maar een advies en ik geef aan wat we tijdens een fotosessie doen en tegenkomen. Dat ze dus vies kunnen worden. Wees daarop voorbereid.

Twijfel je en wil je een vraag stellen over jullie uitgekozen kleding, stuur een foto door via WhatsApp van de setjes die jullie in gedachten hebben. Dan help ik jullie graag!

 

Geniet vooral van alle fijne momenten tijdens een fotosessie, want zijn er meer ​dan genoeg.
Ik zal ze op een hele fijne en ongedwongen manier vastleggen. Zien dat jullie 1 zijn met de omgeving, maar stralend in het midden staan.

× Stuur mij direct een berichtje!