algemene voorwaarden

De afspraak

Samen hebben we een datum ingepland voor de sessie die ik bij jullie kom doen. Je ontvangt van mij per mail alle informatie die je nodig hebt om de sessie in te kunnen plannen.

Je ontvangt van mij een reserveringsformulier. Hierop staan een aantal gegevens over de geboekte sessie. Deze mag je invullen en retour mailen zodat ik alles in de planning kan zetten en mocht er wat zijn, ik je op een goede en snelle manier kan bereiken. Ook ontvang je van mij het factuur. Deze dient vooraf en binnen 14 dagen te worden voldaan.

Alleen als het formulier is retour gekomen, je akkoord bent gegaan met de algemene voorwaarden en de factuur is voldaan, staat de sessie definitief ingepland. Je ontvangt van mij dan een bevestiging en ook een bestand met de werkwijze van de bestelde sessie. Hierin staat alle informatie die je moet weten van de geboekte sessie.

 

Annuleringsvoorwaarden

Mocht je door omstandigheden niet in staat zijn om de geplande afspraak door te laten gaan, kan deze 1x verzet worden. Voor newborns kan dit ook eventueel later in het jaar. Daarna zal de sessieprijs volledig gehanteerd worden.

Dit is ook van toepassing als je geen nieuwe afspraak maakt of als je de sessie niet minimaal 24uur van te voren afzegt.

Annuleren dient altijd gedaan te worden binnen 24 uur en kan alleen schriftelijk of per e-mail.
Annuleren voor een fotosessie na definitieve reservering is alleen toegestaan met een geldige reden, deze reden wordt beoordeeld door mij.

Geldige redenen voor het annuleren van een reportage vallen onder ziekte, overlijden van bijvoorbeeld naaste familieleden, etc.
Making Memories Fotografie is gerechtigd een fotosessie met een geldige reden te annuleren. Ik zal altijd mijn uiterste best doen om gemaakte afspraken na te komen. Indien er wat vanuit mijn kant aan de hand is, ben ik niet verplicht vervanging te regelen en wordt de sessie opnieuw ingepland.

 

Betaling

Op het reserveringsformulier staat aangegeven wat de kosten zijn van de sessie die je besteld hebt. Ook staan daar de betalingsgegevens op en kun je het bedrag binnen 14 dagen overmaken op het daarvoor aangegeven rekeningnummer. Dit dient overgemaakt te worden tezamen als je het reserveringsformulier met jullie gegevens weer retour stuurt. Als ik de betaling heb ontvangen en ook het formulier ingevuld retour heb gekregen, ontvang je van mij een bevestiging en staat de sessie definitief ingepland. De betaling geschied altijd vóór de sessie.

 

Cadeaubonnen

De cadeaubonnen van Making Memories Fotografie zijn persoonlijk (gekoppeld aan een nummer) en niet overdraagbaar.
Sessies die cadeau zijn gegeven zijn niet inwisselbaar voor geld en kunnen niet geruild of geretourneerd worden.

Mocht er een andere sessie geboekt willen worden met de cadeaubon, neem dan even contact met mij op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken. Cadeaubonnen hebben een geldigheidsduur van 1 jaar na uitgifte. Hierna vervalt de waarde van de cadeaubon.
De leverdatum van de cadeaubon geldt als uitgiftedatum.

 

De sessie

Om vooruit te kunnen plannen heb je van mij een werkwijze en informatie bestand toegestuurd gekregen. Hier staan diverse tips in over hoe ik te werk ga en wat je zelf kunt doen om de sessie goed te laten verlopen. Als er een sessie plaatsvindt met kinderen is dit altijd afhankelijk van de gewilligheid van jullie kind(eren). Het kan daardoor voorkomen dat het aantal geselecteerde foto’s die ik kan afleveren minder zijn. Mocht het na extreme omstandigheden gebeuren (huilen, angstig ed.) dat ik geen mogelijkheid heb kunnen vinden om goede foto’s te kunnen maken kan de afspraak eenmalig verzet worden. Dit bespreek ik graag met jullie op het moment van de sessie zelf.

 

De foto’s

Zelf maak ik na de sessie een selectie van de gemaakte foto’s. Ik selecteer deze nauwkeurig op kwaliteit. (scherpte, kleur, compositie ed.)
De foto’s bewerk ik professioneel na waar nodig is. Na de sessie stuur ik jullie de preview binnen een week door van ongeveer 3 foto’s met logo.

Na ongeveer 3 weken ontvang je een inlogcode voor een persoonlijke galerij, opgestuurd per mail. Hierin vindt je alle geselecteerde en bewerkte foto’s. Het aantal foto’s hangt af van het pakket wat jullie besteld hebben. In de galerij kun je dan het aantal foto’s selecteren op favoriet (sterretje). Je ontvangt van mij een bevestiging en ik stuur de foto’s dan binnen 24 uur door. Je ontvangt de foto’s van mij in JPEG bestand en op hoge resolutie.

Ik ben niet aansprakelijk voor kleurafwijkingen op niet gekalibreerde beeldschermen of afdrukken die niet door mij geleverd worden.

Kleuren kunnen enorm afwijken bij diverse winkeliers die niet de officiele kwaliteit van fotografen kunnen leveren. (Hema, Kruidvat ed.)

 

Auteursrecht en Copyright van de foto’s

Het auteursrecht blijft ten alle tijde bij Making Memories Fotografie.
Bij het plaatsen van de foto’s op Social-Media (zoals Facebook en Instagram) dien je daarbij altijd mijn naam te vermelden en dien je de foto’s altijd mét logo te plaatsen. Je mag de foto’s zonder logo uiteraard altijd gebruiken voor diverse privé doeleinden.
Natuurlijk mag je de foto’s insturen voor eventuele wedstrijden, maar altijd in overleg en met naamsvermelding.

De foto’s mogen niet verkocht worden aan een bedrijf of magazine.

Tijdens de sessie is het niet toegestaan om met je mobiele telefoon dan wel eigen meegebrachte camera foto’s te maken. Dit mag alleen als de fotografe er aan het werk ook op staat. (Achter de schermen foto/”Making Off”)
Het is niet toegestaan om digitale bestanden die door jezelf bewerkt zijn (zoals het veranderen van kleur of het bijsnijden ervan etc..) te plaatsen. Alleen de originele foto’s die je van mij hebt ontvangen mogen hiervoor gebruikt worden. Dit geldt ook voor filters die er overheen gezet kunnen worden door diverse apps of programma’s die hiervoor ontwikkeld zijn. Alleen het originele bestand mag dus geplaatst worden en mét naamsvermelding dan wel logo.

Ik gebruik jullie foto’s voor diverse promotiedoeleinden voor mijn bedrijf. Dit kan zijn voor mijn portfolio op mijn website of Facebookpagina, maar ook op drukwerk zoals flyers of visitekaartjes. Heb je hier bezwaar tegen, dan dien je dit tijdig kenbaar te maken vooraf of tijdens de sessie.

 

Privacy

Making Memories Fotografie zal geen persoonlijke gegevens (adres, telefoonnummer, emailadres, …) openbaar maken of doorgeven aan derden zonder uitdrukkelijke toestemming. Voor een uitgebreidere privacyverklaring verwijs ik je graag door naar deze pagina.

 

Mijn eigen stijl

Ik hanteer tijdens de fotosessies mijn eigen stijl. je hebt deze kunnen zien op mijn website of door diverse foto’s die je bent tegen gekomen op mijn Facebookpagina.
In overleg is het altijd mogelijk om gebruik te maken van je eigen spulletjes.
Mocht het gebruik van eigen materialen buiten mijn stijl vallen, dan zal ik hier ook geen gebruik van maken en zal ik dit uiteraard met je bespreken.
Ik heb in mijn studio ook diverse kleding voor sessies met kinderen. Dit weer zo neutraal mogelijk zodat dit bij mijn achtergronden en mijn eigen stijl past. Ik neem geen kleding mee op locatie. Hiervoor zal je zelf zo neutraal mogelijke kleding moeten zoeken. (voor de familiesessies ed.) Uiteraard krijg je bij deze sessie een mail met kledingadvies.

 

Lifestyle-Fotografie

Als je bij mij een lifestylesessie hebt geboekt ben ik erg afhankelijk van de ruimte waarin ik mag fotograferen en de hoeveelheid daglicht die daar naar binnen komt. Hoe meer licht, hoe beter dit is voor de rustieke uitstraling van de foto’s. Daarnaast is een opgeruimd huis van groot belang. Zorg dat de woonkamer, slaapkamer en de babykamer netjes zijn. De box waar jullie kleintje in ligt moet leeg zijn (vaak liggen hier veel gekregen kraamcadeaus in) De babykamer fotografeer ik ook graag en zorg dan ook dat het bedje netjes is opgemaakt etc. (ook al slaapt de kleine bij jullie op de kamer in een wiegje) Als het netjes is in huis, kunnen we op verschillende plekken fotograferen en kan ik ook meer variatie aan foto’s leveren. Ik kan dus alleen een mooie verzorgde reportage maken als deze punten zijn toegepast. De voorbeelden die je hebt kunnen zien op mijn website voldoen hieraan en deze stijl van fotografie kan ik dus alleen leveren als je hier rekening mee houdt.

 

Licht

Ik werk uitsluitend met natuurlijk licht. Daglicht. Zoals je in de werkwijze kunt lezen ben ik afhankelijk van het binnenkomende licht als ik bij jullie op locatie fotografeer.
Het kan daardoor zijn dat ik niet voldoende licht ter beschikking heb en daarom vraag ik jullie om voor de sessie naar de studio te komen.

Dit bespreken we uiteraard tijdens het maken van de afspraak.

 

Rust

Tijdens een newbornsessie heb ik alle tijd nodig voor de baby. Ik vraag jullie daarom om geen visite uit te nodigen. Dit om de rust tijdens de sessie te bewaren. Ook huisdieren dienen op afstand gehouden te worden. Ik ben niet bang voor honden of katten, maar het is belangrijk om de sessie veilig te laten verlopen. Broertjes/zusjes kunnen bij de sessie aanwezig zijn, maar ook dit bespreek ik graag met jullie voorafgaand aan de sessie. Kinderen kunnen, terwijl ik foto’s aan het maken ben van jullie baby, druk zijn of aandacht vragen waardoor de sessie belemmerd kan worden. Dit is uiteraard per kind verschillend en daarom bespreek ik graag met jullie de mogelijkheden voorafgaand aan de sessie.

 

Veiligheid

Bij een sessie staat veiligheid bij mij hoog in het vaandel. Mocht het zo zijn dat er een kind of baby niet mee wilt werken (angstig, huilen, krampjes) kan ik besluiten om de sessie af te blazen. Dit om de veiligheid van jullie baby of kind(eren) te waarborgen. Graag maak ik dan een nieuwe afspraak met jullie om de sessie opnieuw in te plannen.

In de studio werk ik ook altijd veilig en daarom dien je aan te geven als je met kinderen naar de studio komt. Mocht jullie kind iets stuk maken in de studio , kunnen we dit oplossen met jullie aansprakelijkheidsverzekering.

Tijdens een sessie kan ik niet aansprakelijk worden gesteld bij lichamelijke dan wel materiële schade veroorzaakt door bijvoorbeeld: vallen, uitglijden etc.

Sta jij binnenkort voor mijn lens?

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae