algemene voorwaarden

De Afspraak:
Je wilt graag een fotosessie boeken en hebt hiervoor contact met mij opgenomen. Je ontvangt van mij per mail alle informatie die je nodig hebt om de sessie in te kunnen plannen. Je ontvangt van mij deze algemene voorwaarden en ook een reserveringsformulier. Hierop staan een aantal gegevens over de geboekte sessie. Deze mag je invullen en retour mailen zodat ik alles in de planning kan zetten en mocht er wat zijn, ik je op een goede en snelle manier kan bereiken. Ook ontvang je van mij de factuur. Deze dient vooraf en binnen 14 dagen te worden voldaan. 

Alleen als het reserveringsformulier ingevuld retour is gekomen, je akkoord bent gegaan met de algemene voorwaarden en de factuur is voldaan, staat de sessie definitief ingepland. Je ontvangt van mij dan een bevestiging en ook een digitale werkwijze van de geboekte sessie. Hierin staat alle informatie die je moet weten over de geboekte sessie, waar je rekening mee kunt houden en ook kledingtips.

Vragenlijst: 
Om jullie beter te leren kennen ontvangen jullie bij de reservering ook een vragenlijst. Deze vragen dien je zo goed als mogelijk naar waarheid in te vullen.
Zijn jullie vaker op de foto geweest? Wat is jullie laatste vakantieland? Zijn er belangrijke dingen die ik moet weten vooraf aan de fotosessie en hoe zijn jullie qua karakter?
De vragen zijn niks meer dan interesse vragen en hierdoor kan ik elke fotosessie aanpassen aan het gezin dat ik op dat moment ga fotograferen en dit zo persoonlijk mogelijk maken.
Hoe meer ik weet, hoe leuker het is!

Annuleringsvoorwaarden: 
Mocht je door omstandigheden niet in staat zijn om de geplande afspraak door te laten gaan, kan deze 1x verzet worden. Voor newborns kan dit ook eventueel later in het jaar. Daarna zal de sessieprijs volledig gehanteerd worden. Dit is ook van toepassing als je geen nieuwe afspraak maakt of als je de sessie niet minimaal 24uur van te voren afzegt. Annuleren dient altijd gedaan te worden binnen 24 uur en kan alleen schriftelijk of per e-mail.
Annuleren voor een fotosessie na definitieve reservering is alleen toegestaan met een geldige reden, deze reden wordt beoordeeld door mij.

Geldige redenen voor het annuleren van een reportage vallen onder ziekte, overlijden van bijvoorbeeld naaste familieleden, etc.
Making Memories Fotografie is gerechtigd een fotosessie met een geldige reden te annuleren. Ik zal altijd mijn uiterste best doen om gemaakte afspraken na te komen. Indien er wat vanuit mijn kant aan de hand is, ben ik niet verplicht vervanging te regelen en wordt de sessie opnieuw ingepland.

Betaling:
Op het reserveringsformulier staat aangegeven wat de kosten zijn van de sessie die je besteld hebt. Ook staan daar de betalingsgegevens op en kun je het bedrag binnen 14 dagen overmaken op het daarvoor aangegeven rekeningnummer. Dit dient overgemaakt te worden tezamen als je het reserveringsformulier met jullie gegevens weer retour stuurt. Als ik de betaling heb ontvangen en ook het formulier ingevuld retour heb gekregen, ontvang je van mij een bevestiging en staat de sessie definitief ingepland. De betaling van de basissessie geschied altijd vóór de sessie.
Eventuele reiskosten zijn niet opgenomen in het basistarief. Vanaf 5km van postcode 1655KL bedragen de kosten €0,35 p/km. Deze worden na de fotosessie in rekening gebracht.

Cadeaubonnen:
De cadeaubonnen van Making Memories Fotografie zijn persoonlijk (gekoppeld aan een nummer) en niet overdraagbaar.
Sessies die cadeau zijn gegeven zijn niet inwisselbaar voor geld en kunnen niet geruild of geretourneerd worden. 
Mocht er een andere sessie geboekt willen worden met de cadeaubon, neem dan even contact met mij op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken. Cadeaubonnen hebben een geldigheidsduur van 2 jaar na uitgifte. Hierna vervalt de waarde van de cadeaubon.
De leverdatum van de cadeaubon geldt als uitgiftedatum.
Heb je een dubbele cadeaubon ontvangen van misschien wel een andere fotograaf (Wat vaak gebeurt bij de geboorte van een baby) en wil je dan graag een ander soort fotosessie bij mij inplannen, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Als de kleine wat groter is en kan lopen en als jullie als gezin op de foto willen op locatie is dan ook een optie. Ik overleg graag met jullie de mogelijkheden.

De Sessie: 
Om vooruit te kunnen plannen heb je van mij een digitale werkwijze ontvangen. Hierin staan diverse tips over hoe ik te werk ga en wat je zelf kunt doen om de sessie zo goed mogelijk te laten verlopen. Als er een sessie plaatsvindt met kinderen is dit altijd afhankelijk van de gewilligheid van jullie kind(eren). Het kan daardoor voorkomen dat het aantal geselecteerde foto’s die ik kan afleveren minder zijn. Mocht het na extreme omstandigheden gebeuren (huilen, angstig ed.) dat ik geen mogelijkheid heb kunnen vinden om goede foto’s te kunnen maken kan de afspraak eenmalig verzet worden. Dit bespreek ik graag met jullie op het moment van de sessie zelf. 

De Foto’s:
Zelf maak ik na de sessie een selectie van de gemaakte foto’s. Ik selecteer deze nauwkeurig op kwaliteit. (scherpte, kleur, compositie ed.) De foto’s bewerk ik professioneel na waar nodig is.
Na de sessie stuur ik jullie de preview binnen een week door van ongeveer 3 foto’s met logo. 

Na ongeveer 3 weken ontvang je een inlogcode voor een persoonlijke galerij, opgestuurd per mail. Hierin vindt je alle geselecteerde en bewerkte foto’s. Het aantal foto’s hangt af van het pakket wat jullie daarna bestellen. Op mijn website onder het kopje tarieven kun je de verschillende pakketten vinden. Zodra jullie het pakket hebben gekozen, stuur ik de restfactuur naar jullie toe. In de galerij kun je dan het aantal foto’s selecteren als favoriet (sterretje). Je ontvangt van mij een bevestiging van de betaling en ik stuur de foto’s dan binnen 24 uur door. Je ontvangt de foto’s van mij in JPEG bestand en op hoge resolutie.
Ik ben niet aansprakelijk voor kleurafwijkingen op niet gekalibreerde beeldschermen of afdrukken die niet door mij geleverd worden. Kleuren kunnen enorm afwijken bij diverse winkeliers die niet de officiële kwaliteit van fotografen kunnen leveren. (Hema, Kruidvat ed.)
Afdrukken kun je ook via mijn drukker bestellen. Vraag gerust naar de prijs/bestellijst.

Auteursrecht en Copyright van de foto’s:
Het auteursrecht blijft ten alle tijde bij Making Memories Fotografie.
Bij het plaatsen van de foto’s op socialmedia (zoals Facebook en Instagram) dien je daarbij ALTIJD mijn naam te vermelden en dien je de foto’s eventueel met logo te plaatsen. Je mag de foto’s zonder logo uiteraard altijd gebruiken voor diverse privé doeleinden.
Natuurlijk mag je de foto’s insturen voor eventuele wedstrijden, maar altijd in overleg en met naamsvermelding. Dit geldt ook voor het plaatsen van foto’s in kranten, magazines ed. (Altijd in overleg). De foto’s mogen niet doorverkocht worden aan een bedrijf of magazine. 

Tijdens de sessie in de studio is het niet toegestaan om met je mobiele telefoon dan wel eigen meegebrachte camera foto’s te maken. Dit mag alleen als ik als fotografe er aan het werk ook op staat. (Achter de schermen foto/”Making Off”) 
Het is niet toegestaan om digitale bestanden die door jezelf bewerkt zijn (zoals het veranderen van kleur of het bijsnijden ervan etc..) online te plaatsen. Alleen de originele foto’s die je van mij hebt ontvangen mogen hiervoor gebruikt worden. Dit geldt ook voor filters die er overheen gezet kunnen worden door diverse apps of programma’s die hiervoor ontwikkeld zijn. Alleen het originele bestand mag dus geplaatst worden en mét naamsvermelding dan wel logo.

Ik gebruik jullie foto’s voor diverse promotiedoeleinden voor mijn bedrijf.
Dit kan zijn voor mijn portfolio op mijn website of Facebookpagina, maar ook op drukwerk zoals flyers of visitekaartjes. Heb je hier bezwaar tegen, dan dien je dit tijdig kenbaar te maken vooraf of tijdens de sessie.

Privacy:
Making Memories Fotografie zal geen persoonlijke gegevens (adres, telefoonnummer, emailadres, …) openbaar maken of doorgeven aan derden zonder uitdrukkelijke toestemming. Voor een uitgebreidere privacyverklaring verwijs ik je graag door naar deze pagina 

| Privacyverklaring |

Mijn eigen stijl:
Ik hanteer tijdens de fotosessies mijn eigen stijl. Je hebt deze kunnen zien op mijn website of door diverse foto’s die je bent tegengekomen op mijn Facebook of Instagram pagina. 
In overleg is het altijd mogelijk om gebruik te maken van je eigen spulletjes. 
Mocht het gebruik van eigen materialen buiten mijn stijl vallen, dan zal ik hier ook geen gebruik van maken en zal ik dit uiteraard met je bespreken. 
Ik heb in mijn studio ook diverse kleding voor sessies met kinderen. Dit weer zo neutraal mogelijk zodat dit bij mijn achtergronden en mijn eigen stijl past. Ik neem geen kleding mee op locatie. Hiervoor zal je zelf zo neutraal mogelijke kleding moeten zoeken. (voor de familiesessies ed.) Uiteraard krijg je bij deze sessie een mail met kledingadvies.

Lifestyle-Fotografie:
Als je bij mij een lifestylesessie hebt geboekt ben ik erg afhankelijk van de ruimte waarin ik mag fotograferen en de hoeveelheid daglicht die daar naar binnen komt. Hoe meer licht, hoe beter dit is voor de rustieke uitstraling van de foto’s. Daarnaast is een opgeruimd huis van groot belang. Zorg dat de woonkamer, slaapkamer en de babykamer netjes zijn. De box waar jullie kleintje in ligt moet leeg zijn (vaak liggen hier veel gekregen kraamcadeaus in) De babykamer fotografeer ik ook graag en zorg dan ook dat het bedje netjes is opgemaakt etc. (ook al slaapt de kleine bij jullie op de kamer in een wiegje) Als het netjes is in huis, kunnen we op verschillende plekken fotograferen en kan ik ook meer variatie aan foto’s leveren. Ik kan dus alleen een mooie verzorgde reportage maken als deze punten zijn toegepast. De voorbeelden die je hebt kunnen zien op mijn website voldoen hieraan en deze stijl van fotografie kan ik dus alleen leveren als je hier rekening mee houdt.

Familiefotografie op Locatie:
Alle gezin en familiesessies die in het weekend ingepland staan beginnen om 9:00uur. Dit is de beste tijd om foto’s met een grote groep en eventuele kleine kinderen te maken.
Kinderen hebben al hun energie nog en zijn goed kneedbaar voor diverse opdrachten wat erg belangrijk is tijdens mijn fotosessies. Ook is er smiddags vaak weer een slaapmoment dus fijn als we de fotosessie op tijd kunnen beginnen.
Daarnaast is het ook erg belangrijk dat we rustig kunnen starten op de afgesproken locatie.
De locaties waar ik veel kom worden vaak druk bezocht in het weekend en dus is het erg fijn als we voor de extreme drukte klaar zijn. (We willen tenslotte niet te veel mensen in de achtergrond hebben lopen). Ook is het in de zomer erg fijn om vroeg te starten vanwege de zon die al snel fel kan schijnen. Hierdoor kun je snel last krijgen van knijpende ogen. Ook dat willen we niet!

Licht:
Ik werk uitsluitend met natuurlijk licht. Daglicht. Zoals je in de werkwijze kunt lezen ben ik afhankelijk van het binnenkomende licht als ik bij jullie op locatie fotografeer. Dit kan in veel gevallen een huis zijn waar veel licht naar binnen komt. Hierdoor zullen de foto’s ook licht worden. Is het echter een donker(der) huis en zijn de ramen klein of verder weg, dan wordt de stijl automatisch wat donkerder. Je krijgt dan een andere stijl, maar met net zoveel creativiteit en liefde vastgelegd.

Rust: 
Tijdens een newbornsessie heb ik alle tijd nodig voor de baby. Ik vraag jullie daarom geen visite uit te nodigen. Dit om de rust tijdens de sessie te bewaren. Huisdieren dienen op afstand gehouden te worden, maar natuurlijk ga ik kijken of er een moment is waarbij ik ook de huisdieren kan vastleggen. Net wat de mogelijkheden zijn.
Broertjes/zusjes kunnen uiteraard bij de sessie aanwezig zijn. Kinderen kunnen, terwijl ik foto’s aan het maken ben van jullie baby, druk zijn of aandacht vragen waardoor de sessie belemmerd kan worden. Dit is uiteraard per kind verschillend en daarom bespreek ik graag met jullie de mogelijkheden voorafgaand aan de sessie. Vaak starten we met wat foto’s samen met broertjes of zusjes zodat ze daarna weer hun eigen gang kunnen gaan. Hun concentratieboog is erg kort, dus daar houden we zeker rekening mee.

Veiligheid:
Bij een sessie staat veiligheid bij mij hoog in het vaandel. Mocht het zo zijn dat er een kind of baby niet mee wilt werken (angstig, huilen, krampjes) kan ik besluiten om de sessie af te blazen. Dit om de veiligheid van jullie baby of kind(eren) te waarborgen. Graag maak ik dan een nieuwe afspraak met jullie om de sessie opnieuw in te plannen. 

In de studio werk ik ook altijd veilig en daarom dien je aan te geven als je met kinderen naar de studio komt. Mocht jullie kind iets stuk maken in de studio , kunnen we dit oplossen met jullie aansprakelijkheidsverzekering. Tijdens een sessie kan ik niet aansprakelijk worden gesteld bij lichamelijke dan wel materiële schade veroorzaakt door bijvoorbeeld: vallen, uitglijden etc.

Makingmemoriesfotografie_zwangerschapsfotograaf_lifestyle_fotografie_zwangerschap_noordholland
× Stuur mij direct een berichtje!