Gezin & familie

Tijd om eindelijk eens mooie foto’s te maken met jouw gezin of familie. We doen het tenslotte veel te weinig!
Een familiereportage of een fotoreportage van je gezin maak ik in gemiddeld 1,5-2uur. Ik hou het meest van spontane momenten.
Ik zal daarom ook niet alleen vragen om strak naast elkaar te gaan staan, want liggend in het gras, hangend aan een boom of rennend van een heuvel af is tenslotte veel leuker! Foto’s met kinderen moeten speels zijn. Zo kunnen jullie later tegen elkaar zeggen, zo zijn ze écht. Dát zijn onze kinderen!


Natuurlijk ben ik afhankelijk van het weer, want alle gezins -en familiesessies doe ik buiten. Dit omdat ik graag de ruimte wil opzoeken, zeker als jullie met veel personen zijn. Ik geef elk gezin graag de tijd en een eigen plekje op de locatie. Even tijd met elkaar terwijl de rest op de afgesproken plek wacht. Zo krijgt iedereen binnen de familie de kans en de rust om te wennen en te ontspannen. Op een binnenlocatie ben ik vaak beperkt in de ruimte. Dit is in overleg altijd mogelijk, maar bedenk dan dat ik meer beperkt ben in de manier van fotograferen en de foto’s zullen dan meer “geposeerd” zijn.

 

Veelgestelde vragen

Wanneer wordt een gezin/familiesessie ingepland?

Een gezinssessie wordt het hele jaar door ingepland en een familiesessie wordt ingepland tussen April en Oktober.
Families fotografeer ik dus NIET in de wintermaanden.
Dit i.v.m. de kou en de meeste families toch graag zonder jas op de foto willen én met een mooie volgroeide omgeving. Daarnaast is het risico op verplaatsen ook groter in de wintermaanden en om met 4 verschillende agenda’s een nieuwe datum te plannen is haast niet te doen. 
Een enkel gezin is hier flexibeler in en dus kan dat wél in de wintermaanden.

Wanneer boeken:
Wanneer je moet boeken is erg verschillend, maar de laatste seizoenen zit ik gemiddeld 4 maanden van te voren echt volgeboekt. 
Omdat de meeste gezinnen/families alleen in het weekend kunnen zal de fotosessie op zaterdag ingepland moeten worden. (Vanwege mijn eigen gezin werk ik alleen op Zaterdag en dus zijn die dagen beperkt beschikbaar).
Wil je dus garantie hebben op een plek, reserveer dan op tijd.

Hoe gaat een gezin/familiesessie in zijn werk?

Afhankelijk van de locatie spreek ik graag in de ochtend af. Voor sommige locaties geldt een starttijd van 9:00uur en andere locaties kunnen ook om 10:00uur. 
Veel later zal dit niet worden wegens verschillende factoren: In de zomermaanden kan het vrij druk worden op de verschillende buitenlocaties en ik wil graag de vrijheid kunnen hebben zonder teveel mensen die in de achtergrond (en in mijn beeld) lopen. Daarnaast is de zon in de ochtend nog lang niet zo fel en hebben we dus ook het minst last van knijpende ogen. Factoren die heel erg belangrijk zijn voor het uiteindelijke resultaat van de foto’s.

We zoeken alle leuke plekken op bij de afgesproken locatie en gaan aan de slag. Ik zal leuke verhalen vertellen en vraag ook om zo gewoon mogelijk met elkaar om te gaan. Speel met de kinderen, speel tikkertje, verschuil je achter bomen of geef elkaar zo nu en dan een knuffel. Ik geef jullie natuurlijk ook verschillende opdrachten om te zorgen dat jullie echt kunnen ontspannen en genieten van de fotosessie.

De mooie natuurlijke momenten pik ik er dan uit en samen maken we een mooie unieke fotoreportage van jullie kinderen/gezin of familie.

Tijdens een familiereportage maak ik diverse foto’s.
Het gezin apart, kleinkinderen samen met opa/oma – broers en zussen bij elkaar – etc. Ook als er nog eigen wensen zijn hoor ik dit natuurlijk graag.

Ontspannen op de foto, hoe dan?

Als Moment Design fotograaf hou ik als geen ander van spontane foto’s. Foto’s moeten echt zijn en je moet jezelf herkennen. Geen gemaakte poses of een neppe lach!
Met een hele mooie techniek die ik geleerd heb tijdens mijn opleidingen, stel ik diverse vragen en geef ik jullie opdrachten. Dit zodat jullie ontspannen en bezig zijn met elkaar. Door de interactie vergeten jullie bijna dat ik er ben en foto’s maak van alle leuke momenten. Het is dus niet zomaar een fotosessie, maar ook echt een leuke ochtend met elkaar. Leuke dingen doen en verder lekker jezelf zijn! Deze sessie duurt ongeveer 1,5-2uur.

Verschillende locaties

De locaties waar ik graag naar toe ga zijn afhankelijk van verschillende factoren.
Is iedereen goed ter been? Zijn er kleine kinderen bij en met hoeveel personen zijn jullie in totaal?
Graag bespreek ik met jullie de mogelijkheden.

Ik ben opzoek gegaan naar mooie en leuke locaties voor gezinnen en familiesessies, maar als jullie een eigen idee hebben kan dit natuurlijk ook. Hebben jullie een mooie grote achtertuin of willen jullie op de boerderij van opa foto’s maken, leuk!!  Graag hoor ik dit vooraf en wil ik graag dan even komen kijken (of foto’s hiervan ontvangen).
Dit zodat ik kan beoordelen of de locatie groot genoeg is voor de fotosessie. 
Verder fotografeer ik vaak in de duinen of het bos en zijn vooral voor kinderen ook geweldige locaties.

Voor het fotograferen op locatie worden er na de fotosessie reiskosten in rekening gebracht. De kosten hiervoor worden berekend vanaf 5km van 1655KL en bedragen €0,35 p/km.

Wat kan ik verwachten na de fotosessie?

Na de sessie pak ik mijn spullen in en ga ik thuis aan het werk voor de eerste preview. Dit zijn een paar foto’s om alvast even van te kunnen genieten voordat de andere foto’s in jullie persoonlijke galerij komen te staan. Deze foto’s zullen voorzien zijn van mijn logo en kun je delen met de rest van de familie. (Wil je de foto’s zelf gaan gebruiken op socialmedia, noem/tag mijn naam dan even).

Jullie ontvangen binnen 3 weken na de sessie een inlogcode voor jullie persoonlijke online fotogalerij. Hierin zullen de geselecteerde foto’s komen te staan waar jullie een keuze uit kunnen maken. 

Eventueel bestelde producten volgen ongeveer 3-4 weken na de sessie en na de (eventuele extra) betaling.

Moet ik nog meer weten?

Bij elke reservering ontvang je per mail van mij een formulier die je mag invullen. Hierop staan alle gegevens die ik moet weten dat als dat nodig moet zijn, ik jullie goed kan bereiken. Ook ontvangen jullie dan mijn algemene voorwaarden. Belangrijk is om alles goed door te lezen en hiermee dien je akkoord te gaan in het reserveringsformulier, vooraf aan de definitieve boeking.

Na het retour sturen van het formulier en als de betaling is voldaan, ontvang je van mij een bevestiging en staat de sessie definitief ingepland.
Met de bevestiging ontvang je ook een digitale folder met hierin mijn werkwijze. Hierin staat diverse informatie over hoe ik precies werk en waar je allemaal rekening mee kunt houden tijdens de sessie. Ook zullen hier kledingtips in staan.

Ook belangrijk:
Om mijn naam te kunnen promoten zal ik de preview ook online plaatsen. Dit doe ik meestal op mijn socialmedia kanalen, maar ook kunnen de foto’s gebruikt worden hier op mijn website.

Wil je dit niet? Geef dit dan even aan tijdens de fotosessie.

Sta jij binnenkort voor mijn lens?

Stuur een berichtje via onderstaand contactformulier en ik neem binnen enkele dagen contact met je op!

Ik reageer altijd vrij snel, maar mocht je nou geen reactie ontvangen na 2 dagen, wil je me dan alsjeblieft nogmaals mailen? info@makingmemoriesfotografie.nl of laat je berichtje achter via de whatsApp-knop hier rechts onderaan mijn website.
Dan ontvang ik je berichtje direct in mijn telefoon. Dankjewel!

× Stuur mij direct een berichtje!