Weg met die onzekerheden voor de camera


Stel; Er staat een camera op je gericht. Of dit nu voor een familiefoto is of dat je een profielfoto nodig hebt voor je werk. Hoe voel jij je dan?
Vind je het geen enkel probleem en heb je er geen moeite mee? 
Of ben je zenuwachtig en weet je niet goed wat je moet doen en kunt verwachten? Voor dit laatste help ik jou graag over je onzekerheden heen te komen. Geloof me, dit kan jij!

Lees hieronder hoe ik werk en hoe ik jou kan vastleggen zoals je écht bent.
Niet in je onzekere houding, maar met een twinkel in je ogen van plezier!


Voorstellen

Dit is een belangrijk punt wanneer je voor het eerst voor een fotograaf kiest. Bij het zien van mijn bedrijf heb je waarschijnlijk nog geen idee wie ik ben. Daarom staat er op mijn website genoeg informatie die je daarbij kunnen helpen en waardoor je je keuze kan maken om mij als jullie fotograaf te boeken.

Hoe ik ben, hoe mijn privéleven eruitziet, wat mijn werkervaring is en waarvoor jullie mij kunnen boeken staat hier allemaal beschreven. Zo krijg je al een beetje een beeld met wie je straks te maken hebt en wie de foto’s gaat maken. Informatie vind ik erg belangrijk en je mag mij dus ook altijd een berichtje sturen als je nog andere vragen hebt. Alleen maar leuk!

Reserveren/ werkwijze

Als je een goed gevoel hebt bij mij als jullie fotograaf en je weet welke fotosessie je wilt boeken, neem je contact met mij op. Dit kan via het contactformulier op mijn website of je doet dit via het e-mailadres. Je krijgt een reactie met daarin een duidelijke uitleg over hoe je de sessie kan reserveren. Je ontvangt van mij een reserveringsformulier van het gekozen pakket en daarbij ook de factuur.

Zodra de betaling is voldaan ontvang je van mij een bevestiging en staat de sessie definitief ingepland. Uiteraard bespreken we dan ook samen de datum waarop de sessie plaatsvindt. Wat je ook ontvangt is een uitgebreide werkwijzen. Dit is een digitale folder waar een duidelijke uitleg in staat over hoe ik precies werk, wat we gaan doen en waar je zelf rekening mee kunt houden. Heel handig ter de voorbereiding op de fotosessie.

Voorbereiden

Het fijne aan een werkwijzen vooraf is dat je je alvast een beetje kunt voorbereiden. Ik weet als geen ander hoe belangrijk een goede voorbereiding is, want als ik mijn spullen niet in orde heb, kan ik geen goede foto’s maken. Als ik mijn tas niet goed heb nagekeken en ik kom erachter dat mijn batterij bijna leeg is.. Pff ik moet er niet aan denken! De onzekerheid is er bij iedereen en daarom is het zo belangrijk om je goed

voor te bereiden op wat er komen gaat en daar help ik je graag bij.

Er staan handige tips in. Niet alleen over hoe ik werk, maar ook wat we precies gaan doen. Wat je kan verwachten, wat je qua kleding het beste kunt kiezen en wat verstandig is om mee te nemen. Lees alles goed door en als er vragen zijn kun je die natuurlijk altijd stellen. Mijn contactgegevens staan uiteraard ook in de folder.

De fotosessie

Op het moment dat de fotosessie plaatsvindt en jullie zijn op het  afgesproken tijdstip aanwezig, dan stel ik mij uiteraard nog even voor. Vervolgens leg ik uit waarvoor we bij elkaar zijn en waar we naar toe lopen op de locatie. Vaak is dit een vaste plek waar we de spullen neerleggen en waar we centraal bij elkaar komen. Ik geef daar nogmaals uitleg over wat  we precies gaan doen en maken dan een volgorde van de foto’s waar we
mee gaan beginnen.

Ben ik met een koppel dan gaan we verschillende plekken op de locatie  zoeken. Maar zijn jullie met een hele familie, dan neem ik gezin voor gezin  mee naar een aparte plek en worden zij op deze manier niet afgeleid door de rest.

De rest van de familie blijft op de centrale plek staan. Het voordeel hiervan is dat elk gezin of koppel zo zijn eigen fotomoment heeft en dit zorgt dat  de zenuwen niet toe hoeven te slaan. Even tot elkaar komen zonder dat  anderen meekijken. Wel zo fijn, dus ook dát stukje onzekerheid haal ik voor
jou weg.

Vragen en opdrachten

Zodra we op een leuke plek zijn kunnen we gaan beginnen met het maken van de eerste foto’s. Of dit nu met een koppel, een gezin of een familie is, deze werkwijze is grotendeels bij iedereen hetzelfde. Ik neem een gezin nu even als voorbeeld:

Ik vraag jullie om bij elkaar te gaan staan en stel een paar vragen. Geheel afhankelijk van jullie samenstelling, kleding en jullie houding kijk ik naar de mooiste positie. Zodra jullie goed staan komen er nóg meer vragen… Deze vragen hebben als doelstelling om jullie te laten ontspannen.

Simpele vragen als; “Wat is jullie favoriete vakantieland”? of “Wie kan thuis het beste koken”?

Ook geef ik tussendoor opdrachten die ervoor zorgen dat er interactie is tussen jullie. De vragen en opdrachten verschillen per fotosessie en zijn afhankelijk van het aantal personen en of er kinderen aanwezig zijn. Doordat jullie met elkaar bezig zijn heb je bijna niet door dat ik ondertussen al foto’s aan het maken ben. Je gaat op in de vraag of een antwoord die iemand geeft. “Papa kookt nooit en zijn pizza’s verbranden altijd”!! Iedereen lacht en papa is het daar natuurlijk niet mee eens. Er ontstaat een connectie. Jullie hebben lol en er komen steeds meer onderwerpen aan bod. Wat hij of zij beter kan. Of wat hij of zij een keer fout heeft gedaan. Deze momenten ontstaan vanzelf en hierbij zal ik af en toe wat sturen. Dit kan d.m.v. nieuwe vragen en opdrachten, maar vooral

door jullie lekker te laten doen wat jullie zelf willen. Ik laat jullie gaan… Ondertussen gooi ik de opdracht “Ik tel tot 3 en dan wisselen jullie van plek” erin en ineens springen jullie op en gaan jullie snel ergens anders staan. Je duwt iemand opzij of je vergeet je positie en staat nog op precies dezelfde plek.

Interactie en connectie

Deze twee woorden staan centraal tijdens mijn fotosessies en doordat ik hiervoor een opleiding heb gevolgd weet ik precies hoe ik jullie kan laten ontspannen. Weg met die onzekerheden, want die zijn er vandaag niet.De fotosessie wordt leuk en gezellig en je hebt echt niet door dat ik ondertussen tijdens de eerste opdrachten al 84 foto’s heb gemaakt.We zoeken verschillende plekken op en geloof me, het wordt hartstikke leuk!

Zodra jullie klaar zijn lopen we naar de centrale plek en neem ik het volgende gezin mee. Ook weer met dezelfde werkwijzen, maar dit kan uiteraard ook met andere vragen of opdrachten zijn. Als alle gezinnen geweest zijn doen we de hele familie bij elkaar en ook broers/zussen of neefjes en nichtjes worden niet vergeten. Opa en oma met de kleinkinderen of de stellen nog apart. Alles kan en geen combinatie wordt overgeslagen. Elke keer gaan we naar een apart plekje op de locatie om de fotomomenten speciaal te maken. Als er nog andere wensen zijn, bespreek die gerust met elkaar, dan weten we zeker dat we niks vergeten zijn.

Nadat alle foto’s gemaakt zijn nemen we afscheid van elkaar en hoop ik natuurlijk te horen dat jullie het leuk vonden. Dat het niet erg was en dat jullie plezier met elkaar hebben gemaakt.

 

 

Een fotosessie moet fijn zijn. Foto’s maken is bij Making Memories Fotografie absoluut niet eng, want ik help jullie zoveel als ik kan.
Door goede afspraken vooraf, een duidelijke uitleg en een fijne werkwijze 
tijdens de fotosessie kan iedereen zijn zoals die is.
Plezier maken, lachen, kletsen of knuffelen. Alles mag en vooral lekker doen! Jezelf zijn kun je leren, ook met een camera voor je neus…
× Stuur mij direct een berichtje!